firebase-bildirim-gonderimi

.Net tabanlı projelerden firebase’e bağlı mobil uygulamalara bildirim göndermek için kullandığımız kodblogu aşağıdadır. Kodlarımızı kısaca açıklayacak olursak json olarak firebase web requestte bulunuyoruz. Mobil uygulamalarımızı android ve ios olarak firebase’e ekledikten sonra firebaseden aldığımız ApplicationId ve SenderId leri xxxx alanlarına yazıyoruz. Aynı şekilde her cihazın registiration keylerini biliyor olmamız gereklidir. Registiration keylerini string dizi şeklinde dv olarak, ve bildirim olarak gidecek stringi de msj’a ekliyoruz.

C# Kodları

 

6 YORUMLAR

    • Firebase bunu yapıyor mu bilmiyorum ama illaki yapıyordur araştırmak lazım.

      Kulağı tersten tutmak olacak ama geçici çözüm olarak ilk aklıma gelen: bu kodu çalıştıran bir exe yapın. Görevi çalıştığında bildirim göndermek olsun. Windowsun zamanlanan görevler özelliğini kullanarak istenen tarih ve zamanda bu yaptığınız exeyi otomatik çalıştırtabilirsiniz.

    • dt ile metoda telefonun sürümünü gönderiyoruz. Yani android veya ios cihazlara farklı bilgirimler göndermek istersek dt ile ayırt edeceğiz.

CEVAP VER

Yorum yazın
Lütfen adınızı buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.